Spring naar content

Dr. Susan Logtenberg

Internist-nefroloog

  • Functies: Internist-nefroloog bij Dianet en in het Diakonessenhuis | Medisch directeur Thuis
  • Studie: Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, Opleiding tot internist-nefroloog in Isala Klinieken in Zwolle en het UMC Groningen
  • BIG nr: 79064689401

Nefrologie

“Als internist-nefroloog ben ik naast lid van de medische staf van Dianet ook in het Diakonessenhuis te Utrecht werkzaam. Daar houd ik mij bezig met de interne geneeskunde in de volle breedte. Binnen de nefrologie heeft de chronische nierinsufficiëntie mijn bijzondere aandacht. Daarbij hoort ook de voorbereiding op de verschillende nierfunctievervangende behandelingen voor eindstadium nierinsufficiëntie en uiteindelijk de chronische dialysebehandeling.”

Onderzoek

  • Proefschrift: “Intensive Insulin Therapy and Glucose Management: studies with the implantable pump and a glucose sensor” (2010).
  • Lid van de Projectgroep en Klankbordgroep Nieratlas (www.nieratlas.nl). Dit project heeft als doel informatie over zorg en zorgkosten van mensen met nierziekten in Nederland in kaart te brengen. Er wordt ook wetenschappelijk onderzoek verricht naar de verschillen in zorg(kosten).
  • Lokale onderzoeker Dialogica studie (DIALysis or not: Outcomes in older kidney patients with GerIatriC Assessment). Doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de kwaliteit van leven, klinische uitkomsten en de kosten van het zorgtraject bij ouderen die een dialysebehandeling ondergaan en zij die hier vanaf zien en kiezen voor conservatieve behandeling.
  • Lokale onderzoeker “Antihypertensive in hospitalized COVID-19 infected patients” (2020)
  • Medewerking ERACODA (European Renal Association COVID-19 Database). Het doel is om inzicht te krijgen in de epidemiologie en uitkomsten van COVID-19 infecties bij patiënten met nierfunctievervangende therapie (dialyse of niertransplantatie).

Publicaties van Dr. Susan Logtenberg zijn te vinden via PubMed.

Foto van het Gezondheidshuis in Utrecht

Gezondheidshuis
Bosboomstraat 1G
3582 KE Utrecht

030 880 8888

Openingstijden en bereikbaarheid
Foto van het Gezondheidshuis in Utrecht

Gezondheidshuis

Maandag t/m zaterdag: 7.30 – 22.00 uur

U kunt parkeren op de parkeerplaats van het Diakonessenhuis. Daarna gaat u naar binnen via de ingang in de glazen doorgang tussen het Gezondheidshuis en het Diakonessenhuis. Via de deur rechts komt u in de centrale hal, hier ziet u aan uw rechterhand de ingang van Dianet. U kunt zich melden bij de receptie.