Spring naar content

Dr. Antonia Bouts

Kinderarts-nefroloog

  • Functies: Kinderarts-nefroloog | werkzaam in Amsterdam UMC als plaatsvervangend opleider Kindernefrologie en medisch hoofd niertransplantatiezorg en antenatale counseling | Buitengewoon lid medische staf Dianet
  • Studie: Geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht

Kindernefrologie

“Ik heb zowel algemeen pediatrische als kindernefrologische taken en deskundigheid binnen Dianet en het Emma Kinderziekenhuis. Primair ben ik verantwoordelijk voor de niertransplantatiezorg en counseling van antenatale nieraandoeningen. Ik ben lid van de landelijke kinder-niertransplantatie (KINT), nefrotisch syndroom (WINS) en aHUS werkgroep.”

Onderzoek

“In 2001 ben ik gepromoveerd aan de UVA op onderzoek naar immunologische veranderingen en infectierisico bij kinderen met chronische en terminale nierinsufficiëntie. Ik was mede-coördinator van de internationale, multi-center RCT over het steroid-sparende effect van levamisol bij kinderen met frequent recidiverend idiopathisch nefrotisch syndroom. Recent is een consortium aanvraag ingediend voor een nieuwe translationele studie bij kinderen met een eerste episode nefrotisch syndroom waarbij gekeken wordt of de combinatie van levamisol en prednison vaker tot blijvende remissie leidt en waarbij ook de immunologische werking van levamisol en het onderliggende pathofysiologische mechanisme van het nefrotisch syndroom wordt bestudeerd. Verder ben ik betrokken bij twee niertransplantatie studies uit Rotterdam (AKI-NT en ADOLESCE-NT), kwaliteit van zorg voor kinderen met terminale nierinsufficiëntie uit Amsterdam (RICH-Q), en aHUS/eculizumab studie uit Nijmegen (CUREiHUS).”

Publicaties van Dr. Antonia Bouts zijn te vinden via PubMed.

Foto van locatie AMC van het Amsterdam UMC

Amsterdam UMC, Locatie AMC
Meibergdreef 7
1105 AZ Amsterdam

020 888 8700

Openingstijden en bereikbaarheid
Foto van locatie AMC van het Amsterdam UMC

AMC

Maandag t/m vrijdag 08.00 tot 21.00 uur    
Zaterdag 08.00 tot 16.00 uur 
Zondag 13.00 tot 21.00 uur  

Bezoekers die met de auto komen, kunnen het best in de parkeergarage P2 parkeren. Dianet vindt u op de begane grond in het Q-gebouw (route 51). U meldt zich daar bij de Servicedesk. Voor patiënten gelden aparte afspraken voor parkeren. Zij kunnen bij de Servicedesk een tijdelijke parkeervergunning halen.

Foto van buitenzijde locatie VUmc

Amsterdam UMC, Locatie VUmc
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

020 888 8700

Openingstijden en bereikbaarheid
Foto van buitenzijde locatie VUmc

VUmc

Maandag t/m vrijdag: 7.30 – 21.30 uur
Zaterdag: 7.30 – 15.30 uur
Zondag: 8.30 – 16.30 uur

Bezoekers die met de auto komen, kunnen in de parkeergarage van P1 parkeren. Dianet vindt u op de begane grond 0D. Voor patiënten gelden aparte afspraken voor parkeren. Wanneer u zelf naar de dialyse komt, kunt u uw auto parkeren bij de hoofdingang op een invalide parkeerplaats. U legt dan onder uw voorruit een notitie met daarop: Dialyse.