Spring naar content
01 mei 2023

Dianet nieuwe behandelaar dialyseafdeling locatie VUmc

Dianet verzorgt met ingang van 1 mei 2023 de dialyse op locatie VUmc van Amsterdam UMC. Dianet is ruim 20 jaar de dialysepartner van Amsterdam UMC op locatie AMC en voert daar de dialysebehandelingen uit voor klinische en poliklinische patiënten en zal dat nu op locatie VUmc ook gaan doen. Amsterdam UMC zal zelf geen dialysezorg meer leveren en alle dialysezorg overdragen aan Dianet.

Vertrouwde gezichten

Het zorgteam bestaande uit dialyseverpleegkundigen, dialyse-assistenten, voeding- en afdelingsassistenten van locatie VUmc gaat over naar Dianet. Zo blijven zij het vertrouwde gezicht voor de patiënten. De patiënten zijn hierover al schriftelijk geïnformeerd.

De medische zorg gaat ook over naar Dianet. De internist-nefrologen van Dianet en Amsterdam UMC leveren deze gezamenlijk. De dialyseafdeling is sinds maart weer in de middagen geopend en zal de komende maanden worden voorzien van nieuwe dialysemachines.

Drs. Carine Mijnarends, voorzitter Raad van Bestuur Dianet:

“We zijn trots op het vertrouwen dat we krijgen om ook de dialyseafdeling op locatie VUmc te gaan leiden. We werken lang samen met Amsterdam UMC en zien ernaar uit om met de nieuwe collega’s aan de slag te gaan. We verzorgen dialysezorg op meerdere locaties, in onze centra in Amsterdam en Utrecht. Daarnaast zijn we de grootste landelijke aanbieder van thuishemodialyse. Daarmee zijn we als opleider en werkgever interessant voor verpleegkundigen die zich willen specialiseren in dialysezorg.”

Prof. dr. Frans van Ittersum, internist-nefroloog Amsterdam UMC:

“Er is de afgelopen 20 jaar intensief samengewerkt met Dianet. We hebben vertrouwen in de kwaliteit en zorg die zij levert en zien de uitbreiding van deze samenwerking dan ook met veel vertrouwen tegemoet.”

Nieuws en verhalen