Spring naar content

Voorlichten van patiënten

Goede voorlichting aan patiënten over dialyse is wat ons betreft essentieel. Alleen dan kunnen patiënten een weloverwogen keuze maken voor een dialysebehandeling die in hun leven past. Om zoveel mogelijk patiënten te informeren over de mogelijkheden om dicht bij huis of thuis te dialyseren, verzorgen we voor hen en hun naasten regelmatig voorlichting. Dat doen we ook op verzoek van ziekenhuizen, vaak als onderdeel van een bredere voorlichtingsmiddag- of avond.

Op maat

Hoewel thuishemodialyse veel voordelen heeft, zijn sommige nierpatiënten nog onbekend met of huiverig voor alles wat er bij komt kijken. Tijdens een voorlichting lichten we uw patiënten graag voor over de mogelijkheden. Ziekenhuizen organiseren regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten voor nierpatiënten in de pre dialysefase. Onze voorlichting kan daar een onderdeel van zijn. We stemmen de presentatie graag af op uw wensen. Onze voorkeur gaat ernaar uit om ook een ervaringsdeskundige aan het woord te laten.

We nemen de patiënten mee in onderwerpen zoals:

  • Wanneer is iemand geschikt om thuis te dialyseren?
  • De training voor patiënten
  • De huisaanpassingen
  • Mogelijke ondersteuning bij thuishemodialyse door eigen partner en/of dialyseverpleegkundige.
  • Betekenis voor het dagelijks leven.

Interesse? Vragen?

Wilt u Dianet uitnodigen om in uw ziekenhuis een voorlichting te verzorgen? Neem vrijblijvend contact met ons op! Bel naar 030 880 8360 of stuur een mail naar relatiemanagement@dianet.nl.