Spring naar content

Dr. Lily Jakulj

Internist-nefroloog

  • Functies: Internist-nefroloog bij Dianet en Amsterdam UMC | Lid richtlijnencommissie Nederlandse Federatie voor Nefrologie
  • Studie: Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, opleiding tot internist-nefroloog in OLVG-Oost en Amsterdam UMC
  • BIG nr: 39066525701

Nefrologie

“Als internist-nefroloog begeleid ik mensen tijdens verschillende fases van hun nierziekte: chronische nierschade, dialyse (zowel hemodialyse als peritoneaal dialyse) en niertransplantatie. Dit doe ik poliklinisch binnen Dianet en het Amsterdam UMC, maar ook klinisch als patiënten opgenomen zijn in het Amsterdam UMC. Binnen de nefrologie is de peritoneaal dialyse mijn aandachtsgebied. Ik begeleid patiënten die behandeld worden met peritoneaal dialyse en ben betrokken bij wetenschappelijk onderzoek gericht op verbetering van deze behandeling. Vanwege mijn wetenschappelijke achtergrond in de Vasculaire Geneeskunde, ben ik ook actief in onderzoek naar de ontstaanswijze en behandelmogelijkheden van hart- en vaatziekten bij nierpatiënten.

Binnen Dianet locatie Amsterdam ben ik voorzitter van de decentrale VIM-commissie, gericht op verbetering van de kwaliteit van zorg. Tot slot houd ik mij als lid van de richtlijnencommissie van de Nederlandse Federatie voor Nefrologie bezig met de ontwikkeling en vernieuwing van landelijke medische richtlijnen die betrekking hebben op nefrologische zorg.

Onderzoek

  • Proefschrift: “Intestinal cholesterol transport, measuring absorption and its reverse” (2011)
  • Senior onderzoeker bij het Europese IMPROVE-PD consortium (Horizon 2020) gericht op onderzoek naar de relatie tussen peritoneale en systemische inflammatie en cardiovasculaire ziekten bij peritoneaal dialyse.
  • Lid van projectgroep gericht op onderzoek naar het gebruik van antistollingsmiddelen bij patiënten met ernstige chronische nierschade.

Publicaties van Dr. Lily Jakulj zijn te vinden via PubMed.

Foto van locatie AMC van het Amsterdam UMC

Amsterdam UMC, Locatie AMC
Meibergdreef 7
1105 AZ Amsterdam

020 888 8700

Openingstijden en bereikbaarheid
Foto van locatie AMC van het Amsterdam UMC

AMC

Maandag t/m vrijdag 08.00 tot 21.00 uur    
Zaterdag 08.00 tot 16.00 uur 
Zondag 13.00 tot 21.00 uur  

Bezoekers die met de auto komen, kunnen het best in de parkeergarage P2 parkeren. Dianet vindt u op de begane grond in het Q-gebouw (route 38). U meldt zich daar bij de Servicedesk. Voor patiënten gelden aparte afspraken voor parkeren. Zij kunnen bij de Servicedesk een tijdelijke parkeervergunning halen.

Foto van buitenzijde locatie VUmc

Amsterdam UMC, Locatie VUmc
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

020 888 8700

Openingstijden en bereikbaarheid
Foto van buitenzijde locatie VUmc

VUmc

Maandag t/m vrijdag: 7.30 – 21.30 uur
Zaterdag: 7.30 – 15.30 uur
Zondag: 8.30 – 16.30 uur

Bezoekers die met de auto komen, kunnen in de parkeergarage van P1 parkeren. Dianet vindt u op de begane grond 0D. Voor patiënten gelden aparte afspraken voor parkeren. Wanneer u zelf naar de dialyse komt, kunt u uw auto parkeren bij de hoofdingang op een invalide parkeerplaats. U legt dan onder uw voorruit een notitie met daarop: Dialyse.