Spring naar content
04 april 2024

Gemiddeld geven patiënten Dianet een 9,2

Hoe tevreden bent u over onze zorg? Wat is voor u belangrijk? Wat gaat goed en wat kan beter? Medewerkers van Dianet doen hun uiterste best om patiënten de dialysezorg te geven die goed bij hen past. Om te weten te komen hoe onze patiënten deze zorg ervaren, voerde onderzoeksbureau ZorgfocuZ in november 2023 een onafhankelijk kwalitatief onderzoek uit. De resultaten zijn nu bekend. Gemiddeld waarderen patiënten de zorg die Dianet levert met een 9,2.

Drie thema’s

Tijdens het kwalitatief onderzoek is gewerkt met een vragenlijst waarbij drie thema’s centraal stonden: ‘ervaringen met de zorg en dienstverlening’, ‘samen beslissen’ en ‘kwaliteit van leven’.

Resultaten patiënttevredenheidsonderzoek bekend

Van de resultaten hebben we een samenvatting gemaakt. Daarin leest u wat er goed gaat, wat er beter kan én vindt u een overzicht van de eerste verbeteracties waarmee Dianet aan de slag gaat. Zo vinden patiënten dat de sfeer op de centra warmer zou mogen. Patiënten hebben bijvoorbeeld last van het felle licht. Ook gaat er nog wel eens iets mis in het contact rondom de afhandeling van een klacht.

Download de samenvatting hier

Wilt u het onderzoeksrapport van het patiënttevredenheidsonderzoek 2023 bekijken? Mail naar communicatie@dianet.nl, dan krijgt u dit van ons digitaal toegestuurd.

Doe mee aan het Dianet Patiëntenpanel
Dianet vindt het belangrijk om voortdurend aan te sluiten bij wat patiënten bezighoudt. Graag willen wij patiënten hierop af en toe kunnen bevragen. Bijvoorbeeld naar hun mening of ideeën over een bepaald onderwerp. Zoals informatievoorziening, patiëntenvoorlichting of verbeteracties die we naar aanleiding van dit onderzoek opzetten. In samenwerking met de cliëntenraad richt Dianet daarom een patiëntenpanel in. Alle patiënten van Dianet en hun naasten kunnen zich voor dit panel aanmelden. Het panel komt 1 keer per jaar samen en tussentijds vragen wij u maximaal 3 keer om uw advies of mening. Daarbij bepaalt u zelf hoe vaak u meedoet. Vindt u het leuk om plaats te nemen in dit panel? Meld u dan aan op deze pagina. We kijken naar uw aanmelding uit!

Nieuws en verhalen