Spring naar content

Dit is Dianet

Medisch-specialistisch centrum

Al meer dan 55 jaar verzorgt Dianet als medisch-specialistisch centrum dialysezorg voor patiënten met nierfalen. Dianet is een categoraal ziekenhuis. Wij behandelen patiënten op een van onze centra, dichtbij huis in een van onze dialysehubs of thuis. Dat doen we met ongeveer 350 professionals. Als je geraakt wordt door nierfalen en moet gaan dialyseren, komt er veel op je af. Daarom vinden we persoonlijke aandacht en professionele, oprechte betrokkenheid heel belangrijk.

Missie

Dianet verbetert de kwaliteit van het leven van mensen die geraakt worden door nierfalen en moeten dialyseren. Vanuit geregisseerd partnerschap verbinden wij onze expertise en professionaliteit aan de eigen regie en capaciteiten van zowel de patiënt als de directe (gezins)omgeving. Zo bieden wij duurzaam passende zorg.

Visie

Dianet is dé aangewezen organisatie om dialyse, op veilige en passende wijze, te verplaatsen naar de thuissituatie. In Nederland is Dianet het ziekenhuis met de meeste patiënten in de thuishemodialyse. We doen dat vanuit het solide fundament van onze dialysecentra in Amsterdam en Utrecht waar academische dialysezorg en operational excellence centraal staan. Wij gaan hiervoor duurzame samenwerkingsrelaties aan met nefrologen en ziekenhuizen door heel het land voor wie wij de natuurlijke professionele partner op het gebied van thuishemodialyse zijn. Wij empoweren zowel onze patiënten als medewerkers en innoveren onze dienstverlening om de kwaliteit van het leven van de patiënt en zijn omgeving maximaal te bevorderen. Wij leveren topzorg tegen concurrerende en kostendekkende tarieven. Voor onze gepassioneerde en professionele medewerkers zijn wij een aantrekkelijke werkgever en bieden wij de beste werkomgeving.

Eigen regie en partnerschap

Het dialyseren heeft veel impact op het leven van patiënten en hun directe omgeving. Door oog en oor te hebben voor onze patiënten kunnen wij hen zo breed mogelijk ondersteunen om de nierfunctievervangende therapieën in te passen in hun levensstijl. Wij werken dagelijks voor het welzijn van onze patiënten en de verhoging van de kwaliteit van hun leven. We verdiepen ons daarom in wat de patiënt graag wil behouden om samen te bepalen welke behandeling hiervoor de meeste ruimte biedt. Wij geloven dat de patiënt de regie in eigen handen kan nemen als wij hem helder voorlichten over de medische, sociale en technische mogelijkheden. Vanuit geregisseerd partnerschap helpen wij de patiënt en zijn omgeving.

Op zoek naar ons jaarverslag 2022?

Onze organisatie

Hoe heeft Dianet zich georganiseerd? Maak kennis met onze bestuurder, medische staf, cliëntenraad en Raad van Toezicht.

Onze locaties

In totaal heeft Dianet drie centra en elf hubs. Ga met je muis over de kaart en bekijk onze locaties. Klik op de locaties voor de contactgegevens.

kaart
Amsterdam UMC, locatie VU
Amsterdam UMC,
locatie VU

De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

020 888 8700

Amsterdam UMC, locatie AMC
Amsterdam UMC,
locatie AMC

Meibergdreef 7
1105 AZ Amsterdam

020 888 8700

Dialysehub Katwijk
Dialysehub
Katwijk

Randweg 35
2225 PJ  Katwijk

Dialysehub Bosch en Duin
Dialysehub
Bosch en Duin

Dennenweg 2
3735 MR Bosch en Duin

Dialysehub Ruurlo
Dialysehub
Ruurlo

Borculoseweg 4
7261 BJ  Ruurlo

Dialysehub Brummen
Dialysehub
Brummen

Primulastraat 2
6971 AZ  Brummen

Dialysehub Barneveld
Dialysehub
Barneveld

Klaverweide 1
3773 AW  Barneveld

Dialysehub Amerpoort
Dialysehub
Amerpoort

Oirschotlaan 10
3704 HL  Zeist

Dialysehub Bartiméus
Dialysehub
Bartiméus

Oude Arnhemse
Bovenweg 3
3941 XM  Doorn

Gezondheidshuis
Gezondheidshuis

Bosboomstraat 1G
3582 KE Utrecht

030 880 8888

Dialysehub Dorestad
Dialysehub
Dorestad

Passievruchtstraat 2
2552 BJ  Den Haag

Dialysehub Aalten
Dialysehub
Aalten

Koeweide 4
7121 EJ  Aalten

Dialysehub Boxmeer
Dialysehub
Boxmeer

Velgertstraat 1
5831 LL  Boxmeer

Dialysehub Valkenswaard
Dialysehub
Valkenswaard

Antwerpsebaan 3
5554 JV  Valkenswaard

Nieuws en verhalen