Spring naar content

Kennis en vakmanschap over thuishemodialyse

Onze kennis en ervaring met thuishemodialyse delen we graag met andere professionals in de (dialyse)zorg.

Voorlichting voor professionals

Nefrologen en verpleegkundigen in ziekenhuizen zijn niet altijd bekend met thuishemodialyse of dialyse-hubs. Voor hen organiseren we graag bijeenkomsten op maat.

Landelijke bijeenkomst thuishemodialyse

Elk najaar organiseren we het Landelijk thuishemodialyse overleg: een bijeenkomst waarin we onze samenwerkingspartners in verschillende sessies bijpraten over ontwikkelingen in de thuishemodialyse. De bijeenkomst is bedoeld voor internist-nefrologen, verpleegkundigen en leidinggevenden van ziekenhuizen en instellingen waarmee we samenwerken. Er is veel ruimte om kennis en ervaring uit te wisselen en met elkaar te discussiëren.

Jaarlijkse bijscholing voor dialysezorg

Dialyseverpleegkundigen en opleiders uit onze trainingscentra [link] blijven up-to-date dankzij onze jaarlijkse bijscholing. Onze afdeling Dianet Opleidingen stelt elk jaar een afwisselend en informatief programma voor hen samen.

Thema’s die tijdens eerdere bijscholingen aan de orde kwamen, zijn bijvoorbeeld hoe breinprincipes verpleegkundigen helpen bij het stimuleren van eigen regie van dialysepatiënten en de invloed van leeftijd en nierfalen op het leervermogen van dialysepatiënten.

Interesse? Vragen?

Neem contact met ons op! Bel naar 030 880 8360 of stuur een mail naar relatiemanagement@dianet.nl.