Wendela Hingst opvolger Iet Kooy-Veenstra

Wendela Hingst opvolger Iet Kooy-Veenstra

15 augustus 2016

Na ruim 11 jaar legt Kooy-Veenstra haar functie als bestuurder van Dianet neer. Wendela Hingst, algemeen directeur van artsenfederatie KNMG, is haar opvolger.

 Zij heeft een brede achtergrond in de medische wereld.

Sinds haar aantreden in 2014 heeft Wendela Hingst de KNMG verder geprofessionaliseerd. Ze bezorgde de KNMG een duidelijker rol bij preventie-initiatieven. Ook schreef zij een serie columns in Medisch Contact over medisch leiderschap, waarbij ze teruggreep op ruim 15 jaar werkervaring. Over dit onderwerp wordt zij regelmatig als spreker gevraagd.

Uitdagingen

In haar carrière werkte Wendela Hingst onder meer als directeur operations in de Isala Klinieken in Zwolle. Daarvoor was zij divisiedirecteur binnen het AMC en ook was zij werkzaam bij de Landelijke Huisartsen Vereniging. De voorzitter van de Raad van Toezicht van Dianet, Raymond Gradus, licht haar benoeming toe: “Gezien haar ervaring en achtergrond heeft zij uitstekende papieren voor de uitdagingen waar Dianet als het landelijke expertisecentrum voor dialysezorg de komende jaren voor staat.”

Leidend expertisecentrum


Iet Kooy-Veenstra liet Dianet uitgroeien tot een leidend expertisecentrum op het gebied van thuishemodialyse. Verder is het aanbod van dialysebehandelingen- en vormen uitgebreid. In haar visie staat de patiënt centraal. “Patiënten die de regie in eigen handen hebben, dat is altijd mijn streven geweest en daar heb ik mij sterk voor gemaakt. Ik laat een mooie organisatie achter en wens Wendela veel succes”, aldus Iet Kooy-Veenstra. Dianet is haar scheidend bestuursvoorzitter dankbaar voor haar grote inzet en toewijding en verwelkomt haar opvolger op 15 oktober 2016.

Afscheid relaties en patiënten

Tijdens het symposium ‘Er kan meer dan je denkt’ over de kwaliteit van leven bij dialyse is er de mogelijkheid voor relaties en patiënten om afscheid te nemen van Iet Kooy-Veenstra. Het symposium vindt plaats op 5 oktober 2016 in het Muziekgebouw aan het IJ. ________________________________________________________________________

Noot voor de redactie
Voor meer informatie, neem contact op met de afdeling Communicatie via: communicatie@dianet.nl of telefoonnummer: 030 880 8888.