Peritoneal Dialysis: past, present and future

Peritoneal Dialysis: past, present and future

17 april 2019

Na 35 jaar dienst neemt internist-nefroloog Dick Struijk afscheid van Dianet. Graag nodigt Dianet relaties uit voor zijn afscheidssymposium Peritoneal Dialysis: past, present and future op woensdag 19 juni 2019 in Amsterdam. Ook (oud-)patiënten van hem zijn van harte welkom op de receptie.

Symposium en receptie

Peritoneale dialyse (PD) heeft in de afgelopen decennia een aantal belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt, waaronder de introductie van gesloten systemen, verbetering van biocompatibiliteit en uitbreiding van toepassingsgebieden. Deze ontwikkelingen hebben een gunstig effect gehad op de incidentie van gevreesde complicaties. De fysiologische basis, het peritoneaal transport, heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de innovaties in PD.

Tijdens het symposium dat geheel is gewijd aan PD blikken we terug op belangrijke mijlpalen, staan we stil bij de status quo en kijken we vooruit naar de toekomst van peritoneale dialyse. Als sprekers treden op prof.dr. Bengt Lindholm, prof.dr. Martin Wilkie, dr. Michiel Betjes en dr. Stijn Konings. Last but not least blikt scheidend internist-nefroloog Dick Struijk terug op 30 jaar research in peritoneaal transport. Aansluitend is er een receptie.

internist-nefroloog Dick Struijk

Praktische informatie

Het volledige programma, aanmeldmogelijkheid en meer informatie vindt u op: www.aanmelder.nl/symposiumperitonealdialysis

Datum: woensdag 19 juni 2019 van 13:00 tot 17:00 uur met aansluitend receptie tot 19.00 uur.
Locatie: collegezaal 2, Amsterdam UMC, locatie AMC

Deelname is gratis. Accreditatie is aangevraagd bij de NIV.