Dianet willigt dialysewens patiënt in

16-06-2015

Stephanni Nelson dialyseert sinds kort in haar eentje thuis. Voorheen deed de 33-jarige vrouw dit met assistentie van een verpleegkundige, maar omdat ze vrijwel alles al alleen deed, was het haar grote wens om de dialyses zelfstandig uit te voeren.

Dianet hoorde haar verhaal aan en besloot deze vorm (solodialyse overdag ) van thuishemodialyse met ondersteuning op afstand, op te starten. Daarmee biedt Dianet alle vormen van thuishemodialyse aan.

Veiligheid

Stephanni voerde onlangs haar eerste zelfstandige dialyse uit. “Het gaat tot nu toe perfect. Ik ben heel blij dat dit op een veilige manier mogelijk is. ’s Nachts dialyseren is voor mij geen optie, omdat ik licht slaap. Hopelijk kunnen meer patiënten die door het geluid van de machine niet kunnen slapen van deze mogelijkheid gebruik maken. Super, dat Dianet mijn wens heeft gerealiseerd.”

Regie in eigen handen

Bestuursvoorzitter Iet Kooy-Veenstra geeft aan dat zelfmanagement één van de speerpunten van de organisatie is. “Wij luisteren naar de patiënt en staan open voor suggesties. Onlangs hebben we op verzoek van een patiënt ook een dialysestation in een verzorgingshuis gerealiseerd. Ons doel is dat mensen de regie in eigen handen kunnen nemen.”

Vormen van thuishemodialyse

Naast solodialyse overdag kunnen patiënten van Dianet ook overdag met behulp van een dialyse-partner dialyseren. Dit kan een eigen partner zijn die een opleiding van Dianet heeft gevolgd of een dialyseverpleegkundige. Verder is solodialyse ’s nachts of met eigen dialysepartner mogelijk.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over dit persbericht, neem contact op met de afdeling Communicatie via: communicatie@dianet.nl of telefoonnummer 030 880 8888.

Meer over dit onderwerp: