Dianet introduceert Smartbag

13-10-2014

Vanaf oktober 2014 gebruiken alle patiënten van Dianet die thuis dialyseren de Smartbag. De Smartbag is een milieuvriendelijke, lichte en compacte container met dialyseconcentraat voor dialyse.

Klein en licht

Dianet heeft voor de nieuwe containers gekozen omdat deze milieuvriendelijker zijn dan de huidige containers. De Smartbag is gemaakt van Polyolefin en is volledig PVC-vrij en daarmee minder belastend voor het milieu als het gaat om afvalverwerking. De Smartbag is ook kleiner en lichter, dus makkelijker te tillen en ruimtebesparend in huis. Tenslotte kan de Smartbag na gebruik opgevouwen worden en weggegooid worden bij het plastic afval of in de gewone afvalbak.

Smartbag ook in de thuisdialyse

Vanaf september 2014 is Dianet gestart met een grote omruilactie bij patiënten thuis. De oude containers met dialyseconcentraten zijn omgeruild voor de nieuwe Smartbag. Ook in de dialysecentra van Dianet in Utrecht en Amsterdam worden de Smartbags (straks) gebruikt. In Amsterdam heeft de introductie reeds in juli plaatsgevonden, op het Diakonessenhuis in Utrecht worden de Smartbags half oktober in gebruik genomen en de locatie Lunetten zal voor eind 2014 volgen. 

Smartbag dialyseconcentraat
Smartbag, milieuvriendelijke, lichte en compacte container met dialyseconcentraat.